Highlight – ๐™ป๐šŠ ๐š‹๐š˜รฎ๐š๐šŽ ๐š‹๐š•๐šŠ๐š—๐šŒ๐š‘๐šŽ

Talula Shippe is a multidisciplinary artist living and working in Minneapolis, MN (US). Initially involved the performing arts, Talula was waylaid in her pursuits by a physical injury and turned for visual arts for self expression.

About the artist

La boite blanche, stands for the white box. It is a translation of the art gallery I today visited, and partially a soft statement to how beautiful the images I saw there – were.
The white box art gallery is a collective room of photos taken by Talula Shippe in Second Life, as well as poetry written by her. Below I will analyze a few pieces of art I saw today, and leave both my comments and other thoughts.

แด ษช๊œฑษชแด› แด›สœแด‡ ษขแด€สŸสŸแด‡ส€ส: http://maps.secondlife.com/secondlife/Azrael/118/221/951

The Balcony, by Talula Shippe – L$150

The first image that captured me is the one you see above, a shot she calls ‘The Balcony’ and the girl with a home of her own. The petals of flowers, of songless birds, flying through the air – yet the girl looks sad, tears on her cheeks, as if not everything was fair.

This shot caught my attention for the beautifully set scene for a shot. The way the petals float in the air, and her hair flows in the wind, I can do nothing but appreciate the fact she took the time to make this piece of art happen – to find the correct wind light, the pose, the angle and the props, even the clothes and shadows seem correctly placed. It’s always a mystery to see this type of visual art presented by others, when one can only really speculate what was going through the artists mind, however I’d like to believe this photo shows a certain longing and sadness along with beauty that has been left behind.
Or maybe she just has allergies?

A Blustery Day, by Talula Shippe – L$150

Now accompanied by feathers, soft and light, she gazes into the distance, with hope and might. That perhaps one day – her love will arrive, from the shores far away into the land far and wide.

‘A blustery day’ beautifully captures the innocence of a young girl in what I associate as Paris. Her well made braids and cute pink clothes. Her naive youth gives a flare to the image that my little negative side wants to point out, but will not. Her outfit is greatly thought out and the faint rain shows in the background, mixing with the windy day.

Lumos, by Talula Shippe – L$150

And with the love gathers magic, the most powerful spell, perhaps none know her – perhaps she knows that well.

This piece came with a poem of its own, and as beautiful as it is, I will include it down below my text. However before that I must make it clear – this is my FAVOURITE photo in the entire gallery. The colours, the position, the way she was able to capture shadows and movement of hair and body along with the magic side of the girls wand and the glitter, Lumos has definitely captured with its drop dead gorgeous way of being.

She wears the story on her face – Talula Shippe

My visit to the White Box Art Gallery was over an hour long, and as I analyzed many photos and pondered which ones to choose for my blog I even brought a friend over to tell me their opinions. I have always appreciated poetry and well thought out art, and with this art gallery highlight I hope you would find yourself a place to visit on a boring day.

For more beautiful art, please, go take a loot at Talula’s work, and tip her for how amazing it is.

Teaser of “Slumber” by Talula Shippe. See more at her gallery!

แด ษช๊œฑษชแด› แด›สœแด‡ ษขแด€สŸสŸแด‡ส€ส: http://maps.secondlife.com/secondlife/Azrael/118/221/951

โ˜ Ring us: Ailith (fouhasai) // SL
โŒจ Ping us: https://discord.gg/S7nYBus // Discord
โœ‰ Love us: ailithsadventures@gmail.com
โ˜ฏ Join us: Follow us! โค


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s